Albert Heijn
Hoge kortingen
COOP
Goede bezorging
PLUS
Prima assortiment
Jumbo
Goede service

Wie is tegenwoordig nog gezond?

Wat ontzettend krom: gezonde voeding als een pastamaaltijd is duurder dan een patatje speciaal! Je wordt uiteraard gestimuleerd om ongezond te eten, wat niet de bedoeling is. Door een slimme marketingtruc, die je vaak niet eens door hebt, koop je al snel ongezond eten. Wist je dat goedkoop hierbij duurkoop is? In dit artikel lees je schokkend nieuws over obesitas en zie je mogelijkheden om de grote kostenpost te ontlopen, zoals het kiezen voor een zorgvergelijker.

De gevolgen van te zware mensen zijn voor iedereen

De Raad voor de Volksgezondheid, kortweg RVZ, maakte maar weer eens duidelijk dat overgewicht een hoop risico’s met zich meebrengt, denk aan gewrichtsziekten, suikerziekte, hoge bloeddruk en artrose. Dikke mensen zijn minder productief en vormen voor werkgevers een risico. Zo raken zij vaker arbeidsongeschikt. Wist je dat de kosten voor overwicht in 2012 al voor de werkgevers 600 miljoen euro heeft gekost?

Bijna de helft van de Nederlander is nu te dik, terwijl heel veel mensen die te zwaar zijn toch tevreden zijn met hun gewicht. Zo zijn zeven van de tien mannen tevreden ondanks hun matige overgewicht. Ook ernstig overgewicht zie je steeds vaker op straat. Sinds de jaren tachtig is het percentage verdrievoudigd!

De belastingbetaler betaalt de prijs

Het aantal te zware mensen is dus alarmerend. De dikke mensen zijn een grote kostenpost voor de maatschappij. Chronische ziekten veroorzaakt door roken, ongezonde eten, overmatig alcoholgebruik en te weinig beweging vormen 27 procent van de totale ziektekosten. Zo zijn zorgverzekeraars veel geld kwijt aan problemen als suikerziekte. Door een goede zorgvergelijker te kiezen bespaar je in de zorgkosten.

Verloren generatie

Huisarts Ton Dapper spreekt al van een verloren generatie. Er is onvoldoende zorg voor deze groep mensen. Volgens hem wijzen dikke mensen, die dus niet weten dat ze dik zijn, naar dikke mensen dat ze te zwaar zijn. Een beetje raar dat juist zij adviseren om voldoende fruit te eten!

Is er nog hoop?

Door meer obesitasprogramma’s aan te bieden kan dit probleem worden verholpen. Obesitas is een wijdverspreid probleem: de politiek, de voedingsindustrie, de zorgverzekeraars, de werkgevers en de maatschappij moeten in actie komen!

Plaats een reactie