Albert Heijn
Hoge kortingen
COOP
Goede bezorging
PLUS
Prima assortiment
Jumbo
Goede service

Is fruit eten wel goed voor je gebit?

Het is heerlijk om een tros druiven te eten. Lekker even snacken van een paar druiven om daarna weer verder te gaan met wat je aan het doen was. Het is natuurlijk een gezonde manier van snacken. Druiven zitten vol met vitaminen en geen vetten of een overdosis aan suikers. Fruit is een gezonde snack. Helemaal in vergelijking met een vette hap of met een chocoladereep. Is het echter wel zo goed voor onze tanden? De Tandartspraktijk Schiedam helpt bij geven van het juiste antwoord. 

Fruit en je gebit

Het is belangrijk om gezond  te snoepen.Het gezonde snoepen is helaas niet altijd even gezond voor ons gebit. De bacteriën in de mond zetten namelijk de fruitsuikers om in een zuur wat het tandglazuur aantast. Het speeksel in de mond zet de fruitsuikers om naar een zuur wat niet goed is voor het tandglazuur. Het tandglazuur wordt aangetast. Het speeksel neutraliseert na het eten van het fruit de zuurgraad in de mond. Het gebeurt continu als je continu fruit snackt. Het is daarom beter om niet continu te snacken van fruit. Het is belangrijk om maximaal zeven keer per dag wat te eten. Eet of snack wat als je honger hebt. Snack maximaal twee keer per dag fruit om het gebit gezond te houden. 

Poets meerdere keren per dag

Het is belangrijk om het gebit meerdere keren per dag te verzorgen. Het zorgt ervoor dat tandplak geen kans krijgt. Poets de tanden ‘s ochtends, ‘s middags en ook ‘s avonds. Het zorgt voor een schoon gebit, een frisse adem en een goed gevoel. Naast tandenpoetsen is het ook goed om de tanden te flossen en te spoelen met mondwater. De combinatie van maatregelen zal het gebit gezond houden en sterk. De tandarts zal complimenten geven over hoe goed het gebit eruit ziet.

Plaats een reactie