Albert Heijn
Hoge kortingen
Jumbo
Goede service
COOP
Goede bezorging
PLUS
Prima assortiment
DEEN
Hoge kwaliteit

Gezondste fruit – Top 10 beste fruit

Wil jij ook weten wat het lekkerste en meest gezond fruit in Nederland is? Nooit meer afvragen of iets wel gezond is? Wij hebben de top tien van meest gezonde fruitstukken voor jou verzameld. Je kunt dit fruit lekker eten als snack of tussendoortje maar er ook een smoothie van maken bijvoorbeeld. Waar let je op bij gezond fruit? De suikers natuurlijk. Te veel suiker is niet goed. Hetzelfde geldt voor de vitamines. Vooral vitamine B en vitamine C zijn er goed. Let ook op de fruit anti-oxidanten. De top 10 staat vol met bekende producten die je bijvoorbeeld in de supermarkt kun kopen maar ook online kunt bestellen. Over het algemeen is fruit goed voor het hart, de bloedvaten, een betere weerstand en natuurlijk sterkere botten.

De fruit top 10

1: Appel. Natuurlijk staat de appel op nummer 1. Hij zit vol met vitamine B en vitamine C en zit boordevol anti-oxidanten.
2: Kiwi. Op nummer 2 staat de kiwi. Een frisse groene / gele vitaminerijke rakker. Bekend van zijn hoge hoeveelheid vitamine C.
3: Rode Bessen. Nummer 3 is de Rode Bes (granberry). Ze zijn gezond vanwege de hoge dosis anti-oxidanten. Neem er niet te veel van.
4: Kersen. Nummer 4 is de kers. Vol met ijzer en anti-oxidanten. Goed voor je cholesterolgehalte en verlagen van de suikerspiegel (Bètacaroteen, Kalium en Vitamine C).
5: Abrikozen. Op nummer 5 staat de Abrikoos. Heerlijk vers maar ook gedroogd te eten. Let wel op het suikergehalte bij de droge abrikoos.
6: Bosbessen. De bosbes staat op plek 6. Ze bevatten voor anthocyanine. Het wordt vaak gebruik bij diëten. Dit afslankmiddelen heeft een bloeddruk verlagende werking.
7: Meloen. De meloen staat op nummer 7. Het zit vol met mineralen / vitaminen als Bètacaroteen, Foliumzuur B11 en Vitamine A en Vitamine C.
8: Bananen. Natuurlijk staat op de banaan in de top 10. Mede door het zetmeel. Als de banaan geel is kun je hem rijp eten (anders is hij groen).
9: Mango. Op 9 staat de mango. Met zijn Vitamine C, Vezels en Bètacaroteen een gezond vitaminerijk en mineraalrijk stuk fruit.
10: Aardbeien. De aardbei staat op nummer 10. Lekker, vol vitamine en ellaginezuur. Dit stimuleert het celweefsel, werkt tegen veroudering en helpt het spijsverteringsstelsel.

Top 10 gezondste fruit

Deze top 10 lijst is tot stand gekomen na aanleiding van een kort onderzoek op internet. Heb jij een andere top 10? Dan zijn we daar erg benieuwd naar. Je kunt de fruit top 10 natuurlijk ook meerdere manieren bekijken. Vanuit smaak: de tien lekkerste stukken fruit. Of vanuit gezondheid: de 10 meest verantwoorde fruit producten. Fruit is altijd beter voor je gezondheid van vette snacks in de snackbar of chips. Neem daarom altijd minimaal 1 stuk fruit uit de top 10 per dag. Voor kinderen kan daarom een fruitplan handig zijn. Voor werkfruit bestaan ook voldoende opties. Neem je verantwoordelijkheid voor een gezond leven.

Plaats een reactie