Albert Heijn
Hoge kortingen
Jumbo
Goede service
COOP
Goede bezorging
PLUS
Prima assortiment
DEEN
Hoge kwaliteit

Glutenvrij fruit – Fruit zonder Gluten

Mensen die gluten-intolerant zijn, moeten een glutenvrij dieet volgen. Wie coeliakie heeft bijvoorbeeld, zal een glutenvrij dieet moeten volgen. Dit geldt overigens voor veel meer aandoeningen. Gelukkig is fruit best een geschikte snack voor mensen met een glutenallergie. Om een zo strak mogelijk glutenvrije dieet te volgens is het noodzakelijk te weten welke producten gluten bevatten en wat er niet gegeten mag worden. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de verwerking van een product. Soms bevat het product zelf geen Gluten maar wordt het wel verwerkt in een product waar bij ook glutenrijke items worden geproduceerd. Bekijk ook onze fruit top 10.

Welk fruit is glutenvrij?

Als basis is de volgende lijst producten van nature glutenvrij: Aardappelen, Aardppelzetmeel, Fruit, Eieren, Melk, Boter, Olie, Peulvruchten, Groenten, Rauwkost, Noten, Rijst, Zaden, Vlees, Vis, Gevogelte, Kaas, Cassave, Mais, Maismeel, Boekweit, Quinoa, Tapiocameel, Koffie, Thee, Frisdrank, Sap en Melk. Je leest het goed: fruit is glutenvrij van nature. Maar geldt dit echt voor alle stukken fruit? Om daar een betrouwbaar antwoord op te geven plaatsen we hieronder een overzicht van bekend Glutenvrij fruit. Zo weet je zeker dat je geen last krijgt van je gluten-intolerant.

Onbewerkt fruit is altijd Glutenvrij! Dit kun je dus altijd eten als je last hebt van gluten-intolerant. In de basis bestaat er dus niet zoiets als Glutenvrij fruit. Dit komt omdat het in de basis een natuurproduct is dat niet bewerkt wordt voor consumptie. Gebeurd dit wel, dan raden we je aan toch op te passen. (e.g. fruit uit blik)

koolhydraat-arm fruit
Er zijn veel menden die koolhydraten arm willen eten. Bijvoorbeeld om af te vallen of om gezonder te leven. Vaak wordt er dan ook fruit gebruikt in de recepten. Omdat fruit een goede toevoeging is bij groente en rauwkost. Het maakt o.a. salades frisser en smaakvoller. Kijk wel uit met gedroogd fruit. Deze bevatten vaak meer suiker. Door fruit te gebruiken bij je koolhydraat dieet kun je flink afvallen. Tegelijkertijd zul jij je ook fitter en actiever voelen. Bestel direct een fruitmand.

Plaats een reactie