Albert Heijn
Hoge kortingen
Jumbo
Goede service
COOP
Goede bezorging
PLUS
Prima assortiment
DEEN
Hoge kwaliteit

Fruit prijzen flink gestegen in 2017

Recent nieuws over de economische groei in Nederland liet ook een verrassende wending zien in de prijs die we betalen voor fruit. We weten allemaal dat fruit een versproduct is. Dat betekend dat als er bijvoorbeeld slecht weer (zoals kou, vrieskou, of veel regen) is, de landbouwsector flink onder druk komt te staan. Minder oogst betekend minder aanbod van fruit. Dit resulteert er automatisch in dat de prijs van fruit in begin 2017 gestegen is. Vooral de landbouwsector in het zuiden en zuidoosten van het land flink te lijden en was de productie stukken minder dan normaal.

Wat doet dit met de fruitprijzen?
Aangezien fruit vaak verkocht wordt met weinig marge betekend een stijging vaak direct een grote fruitprijs stijging. Zo is fruit in januari 2017 ten opzichte van januari vorig jaar (2016) met meer dan 18% gestegen. Een stuk fruit van €1 kost nu ineens bijna €1,20. Ditzelfde geld voor groenten. Producten als bonen en bloemkool zijn 7,3% duurder geworden t.o.v. vorig jaar dezelfde periode. Vooral omdat er veel oogst mislukte door het slechte weer. Niet alleen in Nederland zijn de groente- en fruitprijzen gestegen. Juist ook in landen als Spanje, waar we als Nederlanders veel uit importeren, namen de kosten toe.

Goedkoper online fruit bestellen
Wil je direct profiteren van goedkoper fruit? Bestel dan je fruit via internet. Deze webwinkel kopen vaak op zeer grote schaal hun producten in waardoor ze verkopen met schaalvoordeel. De kwaliteit is hetzelfde (vaak nog beter) en het wordt netjes bij je thuisbezorg. Dit bestel bijvoorbeeld bij Albert Heijn maar ook op fruit.nl. Deze bedrijven zijn minder kwetsbaar voor prijsstijgingen omdat ze vaak werken op een erg grote schaal. Probeer het gewoon eens uit en bestel je fruit online!

Plaats een reactie