Albert Heijn
Hoge kortingen
Jumbo
Goede service
COOP
Goede bezorging
PLUS
Prima assortiment
DEEN
Hoge kwaliteit

Fruit uit india importeren

Wie denkt dat het fruit in Nederland ook echt in Nederland geteeld is heeft het mis. Er wordt veel fruit geïmporteerd uit het buitenland. Met name landen rondom de middellandse zee. Marokko, Spanje, Italië en Portugal. Sinds kort denkt men er over ook fruit uit India in te kopen. Volgens Deepak Shinday, manager van Agrotry Global, telen ze in India goed biologisch fruit. Helaas is er nog niet zoveel voorraad, aldus Shinday. Dit zal de prijs wat opdrijven. Ze geloven er echter wel in dat dit Biologische fruit uit India in de toekomst in Nederland zal worden gegeten. De kwaliteit is zeer goed en biologisch fruit is een trend.

Indiaas fruit

Agrotry Global importeert fruit uit meerdere landen. Landen als Egypte en Israël houden zich hier ook sterk mee bezig. Dit zorgt ervoor dat concurreren lastig is. De vraag naar fruit stijgt vanuit alle delen van de wereld. Men heeft door dat fruit gezond en belangrijk is voor zowel kinderen als volwassenen. Dit blijkt wel uit het bestaan van een fruitplan. Aangezien dit product een korte houdbaarheid heeft zijn overzeese leveringen soms ingewikkeld. Bij het importeren van Indiaas fruit komen er dus wat logistieke problemen kijken. Geen vrachtwagens maar grote schepen zullen deze ladingen moeten transporten en zo snel mogelijk op de Europese fruitmarkt moeten verkopen.

Wat voor fruit hebben ze in India?
In India telen ze andere fruit dan in Nederland verbouwt wordt. Dit komt door het klimaat. Zo kwam laatst in het nieuws: Het in België gevestigde Ayda importeert gevriesdroogd tropisch fruit uit India. “In deze regionen tieren de fruitgewassen welig. Zó welig, dat voor het behoud en het transport ervan vriesdrogen soms de enige optie is”. Om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden wordt een geen gebruik gemaakt van kunstmatige bemesting in India. Na oogst wordt het zongerijpte fruit meteen verwerkt in de vriesdroger. Bij een temperatuur van -44 graden Celsius verdampt binnen enkele uren vrijwel al het vocht uit het fruit. Dit soort fruit is erg geschikt als knapperige tussendoortje. Een echt gezonde snack uit India.

Plaats een reactie